Æblegrød kan spises kold eller varm. Du kan spise den som den er, eller du kan toppe den med fx mandeldrik, pisket havrefløde eller en kugle vanilleis.
Æblegrød kan indgå i forskellige desserter, som fx æblekage eller trifli.
Du kan også bruge æblegrød i dejen, når du bager boller og kager.
Hvis du spiser havregrød, så smid en klat æblegrød på toppen – det smager rigtig dejligt.
Ingredients
- 1 kg æbler
- ½-1 dl vand
- 3-5 spsk sukker
- 1 tsk vanillesukker
Instructions
- Skyl æblerne, skræl dem, fjern kernehuset og skær dem i både (gem evt kernehusene til at lave saft af).
- Hæld vandet i en gryde så det dækker grydens bund.
- Tilsæt æblebåde og vanillesukker.
- Kog det hele under låg ved svag varme i ca 5-15 minutter indtil æblerne er kogt ud.
- Rør grøden igennem med et piskeris og smag til med sukker.
- Lad grøden køle af og opbevar den i køleskabet i en lukket beholder.
© 2024 Mette under månen