Kanelsnurrer er kager af gærdej og remonce, der snos som en slags knuder.
De er velegnede til morgenmad og brunch samt til picnic.
Kagerne kan fryses, hvis du vil gemme nogle af dem til senere.
Ingredients
- Dej:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 450-500 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 50 g smagsneutral olie
- Remonce:
- 120 g blødt plantesmør
- 120 g sukker
- 15 g kanel
- ½ tsk vanillesukker
Instructions
- Start med at lave dejen:
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt hvedemel, sukker, salt og kardemomme.
- Ælt dejen indtil den er ensartet, blank og glat.
- Lad dejen hvile et par minutter.
- Ælt olien ind i dejen. Ælt igen indtil dejen er ensartet, blank og glat.
- Du kan evt tilsætte lidt mere mel, hvis dejen er meget tynd, men den skal altså ikke være særlig fast.
- Stil dejen tilside imens du laver remoncen:
- Rør plantesmør, sukker, kanel og vanillesukker godt sammen indtil du har en blød remonce uden klumper.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, som er smurt med lidt olie (på de sider, der vender ind mod dejen). Du skal rulle indtil dejen fylder hele bagepapirets størrelse.
- Træk det øverste stykke bagepapir af (gem det – det skal bruges igen), og smør remoncen på dejen således at det er jævnt fordelt.
- Fold en tredjedel af dejen ind over midten.
- Fold den sidste tredjedel af dejen ind over den første, således at dejen nu ligger som et rektangel i 3 lag.
- Læg det fjernede stykke bagepapir ovenpå dejen igen, og rul dejen ud indtil den fylder næsten hele bagepapirets størrelse.
- Skær dejen ud i 12-14 lange strimler.
- Løsn forsigtigt en strimmel og sno den uden at klemme remoncen ud. Læg den snoede strimmel dobbelt og sno forsigtigt en lille smule igen imens du lægger enderne ind under resten af dejen (Du kan også slå knuder på de snoede dejstrimler, sno dem om en finger, eller folde dem på andre måder – der er flere videoer på youtube, der viser hvordan man kan gøre det – sørg blot for, at enderne sidder fast, så de ikke snor sig ud under bagningen).
- Læg kanelsnurrerne på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og lad dem hæve en halv times tid.
- Bag kanelsnurrerne ca 15-20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovnvarme.
- Spis kanelsnurrerne imens de er lune, eller lad dem køle af på en rist.
© 2024 Mette under månen