Denne kikærtesalat kan fx bruges som pålægssalat eller som tilbehør på en buffet.
Kikærtesalat er velegnet som fyld på smørrebrød. Læg et salatblad på et stykke rugbrød eller ristet franskbrød, top med kikærtesalat og pynt med lidt grønt (fx ærtespirer og purløg, som jeg også har brugt på fotoet).
Eller hvad med at putte kikærtesalat i en sandwich eller en croissant.
Jeg ville heller ikke gå ad vejen for en hotdog med kikærtesalat som topping.
Ingredients
- ½ rødløg
- 400 g kogte kikærter (kolde, evt fra dåse)
- 2 spsk mayonnaise (olivenolie kan også bruges)
- Saft af ½ citron (2-3 spsk)
- 1 spsk æblecidereddike
- Salt
- Peber
Instructions
- Fjern skallen fra rødløget.
- Hak rødløget fint.
- Læg det hakkede rødløg ned i minihakkeren sammen med resten af ingredienserne.
- Blitz/pulsér minihakkeren kort nogle få gange, således at blandingen hakkes sammen uden at blive til dej. Kikærterne skal være grofthakkede.
- Smag evt til med mere salt, peber og citronsaft.
© 2024 Mette under månen