Rabarberkompot er en fantastisk spise for en dessert-elsker som mig.
Brug den i en trifli med flødeskum og knuste makroner.
Læg en klat rabarberkompot i din koldskål.
Top din isdessert med rabarberkompot.
Brug rabarberkompot som tilbehør til kage (evt blandet med flødeskum)
Eller hvad med en pandekage med rabarberkompot og vanilleis.
Ingredients
- 200 g rabarber (stilke uden blade)
- 1 tsk vanillesukker
- 60 g sukker
- Evt lidt Atamon til konservering
Instructions
- Gør rabarberne rene og skær dem i små stykker.
- Hæld rabarber, vanillesukker og sukker i en gryde og bring det i kog imens du rører i gryden.
- Lad kompotten småkoge ved lav varme i 8-10 min.
- Opbevar kompotten i et rengjort og skoldet glas med tætsluttende låg.
- Skal kompotten gemmes i længere tid, kan du skylle det rengjorte og skoldede glas med Atamon.
- Da Atamon mister sin konserverende virkning ved 100 grader, skal du lige lade kompotten køle en anelse af, inden du hælder den i glasset.
© 2024 Mette under månen