Råsyltede rabarber kan både anvendes i det søde- og det salte køkken.
Brug dem som pynt på desserter, smørrebrød mm.
Eller server dem som tilbehør til grillmad eller andre varme retter.
Råsyltede rabarber smager rigtig godt sammen med en selleribøf, og jeg vil tro, at de også vil gøre sig godt i en burger.
Chiagrød, yoghurt og lignende kan ligeledes piftes op, ved at toppe det med lidt råsyltede rabarber.
Ingredients
- 150 g rabarber
- 2 spsk æblecidereddike
- 150 g sukker
- 1½ dl vand
- Lidt Atamon eller stærk alkohol (Fx vodka med min 40% alkohol) til konservering
Instructions
- Rens rabarberne og skær den i meget små stykker.
- Vask syltetøjsglasset og skold det i kogende vand.
- Skyl det derefter i Atamon eller stærk Alkohol.
- Læg rabarberne ned i syltetøjsglasset.
- Bring æblecidereddike, vand og sukker i kog og hæld det over rabarberne.
- Luk glasset og test at låget er tætsluttende ved at vende det på hovedet.
- Opbevar glasset et mørkt sted.
- Efter åbning skal det opbevares på køl.
- Efter et par dage er rabarberne klar til brug.
© 2024 Mette under månen