Ingredients
- 500 g stikkelsbær
- 6 dl vand
- 6 dl sukker
- evt Atamon til konservering
Instructions
- Gør bærene rene.
- Læg bær og vand i en gryde med låg, og kog det i 5 minutter.
- Skovl bærrene op i en si, som du holder hen over gryden.
- Mos bærrene med en ske og hæld dem ned i vandet igen.
- Kog 5 minutter mere.
- Sigt blandingen således at bærskallerne fjernes fra saften.
- Hæld sukker i saften, bring den i kog og lad den koge 1-2 minutter. Sukkeret skal være helt smeltet.
- Hæld saften på flasker, som er rengjort og skoldet.
- Hvis saften skal gemmes i lang tid, kan du skylle flaskerne i Atamon (når de er gjort rene og skoldede) og evt. tilsætte lidt Atamon til saften (se vejledning på flasken). Husk dog, at lade saften køle en lille smule af, før du tilsætter Atamon, da Atamon mister sin kraft ved 100 grader.
© 2024 Mette under månen