Okonomiyaki er en japansk kålpandekage, som smager dejligt og mætter godt.
Det gode ved den er, at man kan ændre i ingredienslisten som man vil. Prøv dig frem med forskellige kåltyper og hvad du nu ellers har lyst til at putte i.
På fotoet har jeg pyntet med plantemayo, soyasauce, sesamfrø og frisk basilikum, men her er det igen helt op til dig, hvad du har lyst til skal pryde netop din okonomiyaki.
Notes
Opskriften giver 4 pandekager.
Beregn 1-2 pandekager pr. person.
Ingredients
- 100 g. grønkål
- 2 mellemsrore gulerødder
- 1 mellemstort løg
- 2 dl hvedemel
- 4 spsk majsmel (eller rismel)
- 2 spsk loppefrøskaller
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk sesamfrø
- ½ tsk paprika
- ½ tsk sort salt
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk planteolie
- 1 spsk sherry (eller japansk risvin)
- Topping: Plantemayo, soyasauce, friske urter og sesamfrø
- Planteolie til stegning
Instructions
- Hak grønkål, skrællede gulerødder og afskallet løg i minihakkereren indtil det er finthakket. Stil det til side imens du laver dejen.
- Rør hvedemel, majsmel, loppefrøskaller, bagepulver, sort salt, bouillon, planteolie og Sherry sammen til en ensartet dej.
- Rør sesamfrø og de finthakkede grøntsager i dejen.
- Opvarm en pande med en god sjat planteolie på.
- Læg 1/4 af dejen midt på den varme pande, og bred den ud til en tyk pandekage.
- Steg pandekagen ved middel til høj varme indtil den er gylden og sprød på undersiden. Vend pandekagen og steg videre indtil begge sider er gyldne og sprøde.
- Steg de sidste 3 pandekager på samme måde.
- Pynt pandekagerne med plantemayo, soyasauce, friske urter og sesamfrø.
© 2024 Mette under månen