Ingredients
- 150 g couscous
- 6 friske figner
- 2 forårsløg
- En håndfuld friske mynteblade uden stilk
- 150 g. røget tofu
- ½-1 granatæble
- Lidt lys sirup til karamellisering af fignerne
- 2½-3 dl kogende grøntsagsboillon
- 5 spsk olivenolie
- 5 spsk citronsaft
- salt og peber
Instructions
- Start med at tænde for ovnen. Den skal op på 180 grader.
- Rengør mynten (husk at fjerne stilkene, hvis du ikke allerede har gjort det), hak den i så fint som muligt og stil den tilside.
- Rengør forårsløgene, skær dem i bittesmå ringe og stil dem tilside.
- Halvér granatæblet og bank kernerne ud af det. Stil kernerne tilside og smid skallen ud.
- Rengør fignerne, skær dem i halve eller kvarte, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Dryp overfladen af figenstykkerne med lys sirup.
- Bag fignerne ca 10 min ved 180 grader indtil de tage en smule farve og siruppen karamelliserer.
- Hæld couscous i en skål og hæld den kogende grøntsagsbouillon over. Rør hurtigt rundt med en ske, dæk skålen til og lad den hvile ca 10 min indtil al bouillonen er opsuget.
- Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- Bland mynten i dressingen (gem lidt til pynt).
- vend forårsløg(gem lidt til pynt) og dressing i din couscous.
- Anret på fad eller portionsskåle.
- Smuldr. den røgede tofu ovenpå couscousblandingen.
- Pynt med de karamelliserede figner, granatæblekernerne samt resten af forårsløgene og mynten.
© 2024 Mette under månen