Nye kartofler hører sommeren til, og en skøn sommerdag var jeg så heldig at få de fineste nye kartofler fra min badekammerat Finn’s have.
Faktisk fik jeg en kæmpe pose med alle mulige lækkerier, men i første omgang var det altså kartoflerne, der inspirerede mig til at finde på en ny ret.
Jeg havde nemlig selv en masse persille, basilikum og mynte, som jeg samtidig gerne ville spise. Det skulle vise sig at være en fremragende kombination.
Sommerpestoen som hældes over kartoflerne er krydret med gærflager, hvilket giver en oste- og nøddeagtig smag (og bare rolig, det gærer ikke som almindeligt bagegær).
Ja – og du har jo sikkert allerede selv gættet, hvem retten er opkaldt efter. Det behøver jeg vist ikke forklare nærmere.
Måske burde jeg have skrevet et par kolde øl på ingrediens-listen – Det synes jeg i hvertfald er en passende drik at servere sammen med sommerkartoflerne.
Ingredients
- En skål kogte små nye kartofler (kolde eller varme)
- 1 dl friske persilleblade uden stilk
- 1 dl friske basilikumblade uden stilk
- 1 dl friske mynteblade uden stilk
- 1 spsk lime- eller citronsaft
- 2 spsk mandler
- et lille drys salt
- 3 spsk gærflager
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk vand
- Lidt frisk persille til pynt
Instructions
- Start med at beslutte om du vil bruge kolde eller varme kartofler – begge dele smager skønt. Hvis det er helt nye kartofler, kan du koge dem med skræl på – ellers skal du skrælle dem inden du koger dem i letsaltet vand.
- Nu skal du lave en sommerpesto.
- Hvis du ikke har fjernet stilkene fra urterne, så skal du gøre det nu.
- Kør persilleblade, basilikumblade, mynteblade, mandler, lime- eller citronsaft, salt, gærflager, olivenolie og vand i minihakkeren indtil det er helt findelt og godt blandet sammen.
- Hæld de færdigkogte små nye kartofler op i en skål og overhæld dem med sommerpesto.
- Pynt med lidt frisk persille.
- Servér straks og gerne sammen med en kold øl i sommersolen.