Det har været en god sommer i år, og min altan har bugnet af friske og lækre krydderurter. Nu er efteråret kommet, og de sidste urter hygger sig i store lerpotter i min vindueskarm. Jeg er ikke god til at holde liv i dem i længere tid indendørs, så nu skal de spises inden det er for sent. Her får du ét af Carstens kreative påfund. To slags kylling med urter. En dejlig ret for dig, der er vild med kylling, og som synes, at det godt må smage af noget. Retten et let, og selvom den dufter lidt af sommer, så smager den altså godt på alle tider af året.
Ingredients
- 3 mellem eller store løg
- 2 kyllingefileter
- 4 stilke frisk rosmarin
- 4 stilke frisk timian
- 3 spsk revet ost
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- rasp til panering
Instructions
- Skær enderne af løgene.
- Halvér løgene horisontalt, så top og bund separeres.
- Fjern det inderste af løgene med en teske. (Der bliver et lille hul i bunden - pyt med det!)
- Læg halvdelen af det fjernede løg ned i minihakkeren (resten kan du gemme til frikadellefarsen dagen efter) .
- Rengør de to kyllingefileter - fjern blod og sener.
- Del dem på langs i årernes retning.
- Skær 4 regulære stykker af det pæneste af kødet og læg dem på køl.
- Lav timiankyllingen:
- Skær resten af kyllingen i små stykker og læg dem ned til løget i minihakkeren.
- Tilsæt timian, ost, salt og peber. Hak det hele til en fars.
- Fordel farsen i de udhulede løg. Det må gerne stikke lidt op over kanten.
- Hæld rasp i en tallerken.
- Vend løgene på hovedet imens du trykker dem forsigtigt ned i raspen, så der sætter sig et lag rasp på farsen.
- Placér de fyldte løg i et ildfast fad.
- Dryp de fyldte løg med lidt olie eller læg små klatter smør ovenpå.
- Bag dem i en forvarmet ovn ca. en halv time ved 200 grader, indtil de har gylden overflade.
- Lav rosmarin-kyllingen imens timian-kyllingen er i ovnen:
- Find de pæne stykker kylling, som du har gemt i køleskabet frem. Stik en rosmarin-stilk igennem hvert stykke kød. Hjælp det evt. på vej med en kødnål.
- Krydr med salt og peber.
- Steg kyllingestykkerne ved middel varme i ca 7-8 min. Dryp undervejs med cirtonsaft.
- Server de to slags kylling med græske kartofler og tomatsalat (eller noget andet lækkert, som du har lyst til).
© 2024 Mette under månen