Pærebrød er egentlig mere en kage end et brød.
Med den krydrede smag af kanel synes jeg, at pærebrødet egner sig godt til en grå regnvejrsdag.
Konsistensen er svampet og pærebrødet smager mindst lige så skønt dagen efter det er bagt .
Ingredients
- 5 dl purerede pærer (der går ca 5-6 pærer hertil)
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk hørfrømel (kan undlades)
- 5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vanillesukker
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 75 g planteolie
- 1 pære til pynt
- Lidt sukker til karamelisering/pynt
Instructions
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skræl pærerne, hvis de er sprøjtede. Hvis de er usprøjtede, så rengør dem og lad skrællen blive siddende.
- Fjern kernehus og stilk. Skær resten i mindre stykker.
- Blend pærestykker, citronsaft og hørfrømel til en puré. Der skal være 5 dl.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel, salt og vanillesukker sammen i en skål.
- Tilsæt pære-puréen sammen med brun farin, sukker og planteolie.
- Rør dejen sammen indtil den er nogenlunde ensartet.
- Hæld dejen ned i en brødform, der er smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir.
- Skræl en pære, fjern kernehus og stilk og skær den ud i tynde skiver.
- Læg pæreskiverne (evt i et mønster)ovenpå dejen og drys til sidst med sukker, således at pæreskiverne kan karamellisere, når de kommer i ovnen.
- Bag brødet på midterste ovnribbe ved 180 grader alm ovnvarme. Det skal bage ca. 60-70 min indtil du kan stikke en kniv i brødet uden at dejen hænger fast i kniven.
- Tag brødet ud ad ovnen og lad det afkøle, først en time i formen og dernæst på en rist uden formen.
© 2024 Mette under månen