Her får du min opskrift på en rigtig lækker postej, som kan bruges både til hverdag og fest. Spis den kold eller lun.
Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du lave lidt ekstra af løg/champignon-blandingen og lægge den ovenpå den færdige postej som pynt.
På fotoet har jeg også pyntet med lidt frisk oregano.
Ingredients
- 450 g grønne bønner (friske eller frosne).
- 3 spsk olivenolie
- 1½ grofthakket løg
- 150 g grofthakkede champignoner
- 1½ spsk sojasauce
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk gærflager
- 2½ tsk røget paprika
- 1½ dl solsikkekerner
- Salt og peber efter smag
- 1½ tsk loppefrøskaller
Instructions
- Skyl bønnerne og skær enderne af dem.
- Kog bønnerne i letsaltet vand i 6-8 min. indtil de er møre.
- Afdryp bønnerne og lad dem køle lidt af.
- Varm olivenolien på panden og steg de grofthakkede løg i olien indtil de er gennemsigtige. Tilsæt de grofthakkede champignoner og steg videre indtil væsken er fordampet og løg og champignoner begynder at brune.
- Tilsæt soyasauce, citronsaft, gærflager og røget paprika.
- Steg lidt mere, men lad det kun brune og ikke brænde på.
- Blend løg/champignon-blandingen sammen med solsikkekerner og de kogte bønner.
- Smag til med salt og peber.
- Bland løppefrø i blandingen lidt ad gangen og blend indimellem (det er vigtigt at loppefrøene bliver jævnt fordelt, da de fungerer som bindemiddel i postejen).
- Hæld den blendede masse i en ovnfast form og bag den ved 180 grader almindelig ovnvarme i 30-35 minutter.
© 2025 Mette under månen