Af denne opskrift får du en mængde hummus som ca svarer til 2 syltetøjsglas.
Ingredients
- 150-200 g kogte rødbeder uden skræl
- 1 ds kogte kikærter
- 1 spsk tahin (kan erstattes af 1spsk sesamfrø)
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk stjerneanis
- 3 spsk olivenolie
- ½-1 tsk salt
- lidt friskkværnet peber
- 2-3 spsk citronsaft
- evt lidt ekstra olivenolie til justering af konsistensen
- Sorte sesamfrø til pynt
Instructions
- Vask/skrub rødbederne og kog dem i ca 30 min. indtil de er møre.
- Hæld koldt vand på rødbederne, således at de køler en lille smule af.
- Pil skrællen af og skær rødbederne i mindre stykker.
- Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem.
- Blend rødbeder, kikærter, tahin, spidskommen, stjerneanis og olivenolie indtil du har en cremet masse.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Justér evt konsistensen med lidt mere olivenolie.
- Pynt med sorte sesamfrø ved servering.
© 2024 Mette under månen