Denne pesto er udviklet som en del af den ret, jeg kalder for Finn’s sommerkartofler. (Dem kan du finde opskriften på, ved at følge linket her.)
Og ellers bruger du bare pestoen til lige hvad du har lyst til.
Smør den på en pizzabund, i en sandwich eller burger. Eller brug den som dyppelse til tapas med et stykke nybagt brød.
Pestoen er krydret med gærflager, som giver en dejlig nødde- og osteagtig smag. (og bare rolig – det gærer ikke som almindelig bagegær)
Ingredients
- 1 dl friske basilikumblade uden stilke
- 1 dl friske persilleblade uden stilke
- 1 dl friske mynteblade uden stilke
- 2 spsk mandler
- 1 spsk lime- eller citronsaft
- 3 spsk gærflager
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk vand
- et lille drys salt
Instructions
- Rengør basilikum, persille og mynte. Hvis du ikke har fjernet stilkene, så gør det nu.
- Læg bladene og alle de øvrige ingredienser ned i minihakkeren og kør det indtil det er helt findelt og godt blandet sammen.
© 2024 Mette under månen