At sylte er for mig at gemme lidt af sommeren til vinter.
Det er næsten som at have lidt solskin på lager.
Jeg er så heldig at have et pæretræ i haven, og når alle pærerne er modne på samme tid, så er det altså godt at være klar med syltekrukkerne.
Brug de syltede pærer i bagværk, desserter, grød, supper og salater. Jeg kan fx godt lide at spise dem ovenpå min havregrød eller øllebrød om morgenen. Ja, og så synes jeg da bestemt heller ikke, at en trifli, tærte eller pandekage med vanillecreme og pære smager specielt grimt.
En ekstra bonus er, at sukkerlagen fra de syltede pærer smager himmelsk ovenpå is, pandekager og andre desserter.
Lagen kan også bruges på salater og den går rigtig godt i spænd med citrusfrugter.
Ingredients
- 10 dl sukker
- 1 l vand
- 1 stor spsk vanillesukker
- ½ dl citronsaft
- ca 1 kg hele pærer eller 3 kg pærer i tern
Instructions
- Bland sukker, vand, vanillesukker og citronsaft sammen i en stor gryde (den skal kunne rumme 4 l. eller mere)
- Skræl pærerne og skær dem evt i små tern.
- Put pærerne ned i gryden undervejs, således at de ikke ligger fremme i luften og bliver brune.
- Kog pærerne i lagen(væsken) indtil de er møre. Det tager normalt mellem 5 og 20 minutter.
- Gør sylteglassene godt rene, skold dem og skyl dem i atamon eller stærk alkohol (fx vodka eller gin – og det er vigtigt at det er på min 40% alkohol).
- Fyld sylteglassene op med de kogte pærer og fyld efter med den resterende lage. (Pærerne skal være helt dækket).
- Opbevar sylteglassene køligt og mørkt.
- Efter åbning skal de opbevares i køleskabet.