Med denne opskrift kan du nemt at bage dine egne pitabrød.
Pitabrød er en genial måde at få brugt resterne fra gårsdagens aftensmad. Det kan fx være hakkebøf, frikadeller eller steg, der er skåret i stykker og piftet op med lidt dressing, pesto, eller creme fraiche, samt det der halve salathoved eller de der grøntsager, som skal spises idag, hvis de ikke skal ende i skraldespanden.
Har du friske krydderurter i haven eller i din vindueskarm, så klip en håndfuld, og bland dem i fyldet.
Pitabrød er også meget velegnede til at tage med på skovtur. Men tag fyldet med i en beholder ved siden af, og vent med at fylde brødene til lige inden de skal spises. Ellers risikerer du, at væske fra fyldet trækker ud i brødet og gør det vådt.
Har du pitabrød tilbage fra aftensmaden, kan du bruge dem som små pizzabunde dagen efter.
Eller du kan flække dem, og lave quesadillas.
Det ser flot ud, hvis du varmer pitabrødene på grillen, så de får mørke striber. Du behøver ikke putte fyld indeni. Prøv bare at varme dem, og skære dem i kvarte, og server dem sammen med sommerens grillretter.
En anden mulighed er, at servere pitabrødene sammen med vinterens supper. Her kan du vælge at fylde ost ind i brødene og varme dem op, så osten smelter.
Her får du fem af mine favoritter, når det kommer til pita-fyld:
- Tunmousse
- Små stykker frikadelle med rødkål.
- Små stykker krydderbøf med paprikadressing (yoghurt eller lignende tilsat lidt paprika og salt).
- Morgenmads-pita med friske spinatblade, bacon og røræg.
- Stegt kylling i strimler med små stykker avocado og mango.
- Stegt fiskefilet (hel eller i strimler) med remoulade.
På billedet har jeg fyldt mit brød med en rest af løgmarineret svinemørbrad på spyd og smørristede radisser med urter . Det smagte altså også himmelsk!
Ingredients
- 3 dl. lunkent vand
- 25 g. gær
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 425 g. hvedemel
Instructions
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. en time ved stuetemperatur.
- Rul dejen til en pølse og klip den i 6 stykker.
- Rul stykkerne til runde boller.
- Tryk bollerne flade med hænderne og rul med kagerullen, så de bliver ca. 12 cm i diameter.
- Lad brødene hæve ca. 10 min. på køkkenbordet.
- Sæt en tom bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 225 grader.
- Læg brødene på bagepapir på den opvarmede bageplade, og bag dem midt i ovnen ca. 10-12 min. indtil de er gyldne i kanten og hæver lidt op på midten.