Havretern med blød nougat

Havretern med blød nougat

Jump to recipe

Disse havretern kan spises frosne. Faktisk smager de aller bedst lige fra fryseren.

Hvis du hører til dem, der synes, at blød nougat er alt for sød og kvalmende, så prøv lige at snuppe et iskoldt havretern direkte fra fryseren. Trylle, trylle… væk er kvalmen!

Det med, at de kan spises frosne fandt jeg faktisk ud af ved et tilfælde. Ja, nu kan jeg lige så godt indrømme det. En dag kom jeg i tanker om, at jeg havde kager i fryseren, og jeg var så lækkersulten, at jeg ikke kunne vente med at sætte tænderne i dem. Jeg tog et havretern ud af fryseren og tog en bid lige på stedet. Fra det sekund, hvor den iskolde nougat smeltede på min tunge, vidste jeg, at jeg aldrig mere ville optø mine havretern. Sikke en lækkerbisken og sikke et lykketræf!

Nu sidder du måske og tænker, at kager har det med at blive bløde og tørre, når de har været frosset ned. Men der kan jeg altså godt garantere dig for, at det sker ikke med disse havretern. De holder sig sprøde og lækre selv efter de har været en tur i fryseren.

Da jeg var barn havde de gamle damer altid en vakuumpakket citronmåne eller mazarintærte liggende i skabet. Det var den slags kager, som kunne holde i hundrede år, eller i hvert fald meget længe. På den måde havde de altid noget, de kunne byde på, hvis der skulle komme uventede gæster.

Hvis du leder efter et lidt mere sofistikeret alternativ til de kedelige vakuumpakkede købekager, så er et læs havretern i fryseren altså et godt bud. Men det kræver selvfølgelig, at du selv kan holde snitterne fra dem.

Jeg bliver nødt til at advare dig. Du skal være meget heldig for at blive budt på havretern hjemme hos mig. Både Carsten og jeg er så vilde med dem, at de ikke får lov at ligge ret længe i fryseren.

Du kan godt begynde at glæde dig til du får bagt dine egne havretern. Måske skulle du bage lidt ekstra. Du vil helt sikkert sige, at de smager af mere!