verdens bedste falafel

Verdens bedste falafel

Jump to recipe

Det er ikke løgn, når jeg siger, at dette er verdens bedste falafel. I min verden er det i hvert fald. Jeg har smagt mange tørre og kedelige falafler i mit liv, men med denne opskrift er det anderledes.  Det er i hvert fald de bedste, jeg nogensinde har smagt. Og for mit vedkommende kan de snildt udkonkurrere bøffer, steg og koteletter.

Nogle gange kan jeg godt få lidt kød-lede, og samtidig synes jeg, at det kan være svært at finde på kødfri retter, hvor man ikke får en fornemmelse af, at der mangler noget. Men så er det jo godt, at jeg kan lave verdens bedste falafel.

Falafler kan indgå i mange forskellige retter, og dejen kan varieres i det uendelige. Og så smager de bare så godt, at man glemmer alt om kød. Jeg gør i hvert fald.

Skorpen er sprød og lækker, og indeni er de bløde med den skønneste krydrede smag.

Falaflerne smager godt på en salat med et stykke brød ved siden af. De er også meget velegnede som fyld i pitabrød. Du kan servere dem som en snack, til tapas, som mellemmåltid, som en hovedret eller som tilbehør til andre retter.

Jeg kan godt lide at undgå madspild, og derfor bruger jeg også falaflerne som en måde at få brugt forskellige madrester på. Hvis jeg fx har gemt en klat kartoffelmos eller et par kogte gulerødder eller rødbeder, så ryger de bare med i minihakkeren og ned i falafeldejen.