Brioche boller er bløde og luftige boller med stort indhold af smør. De er ikke særlig sunde, men engang imellem må man godt….
Brug brioche boller som burgerboller, som morgenmadsboller, på skovturen eller på fødselsdags-kaffebordet. Eller gør som på fotoet og lav en sandwich med pulled pork, spejlæg og syltede hybenroser.
Brioche boller skal hæve i lang tid, så lav dem en dag, hvor du ikke har travlt med at komme ud ad døren.
Ingredients
- 3½ dl mælk (gerne sødmælk)
- 20 g gær
- 1 tsk salt
- 30 g sukker
- 2 æg
- 150 g smør
- 700 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
Instructions
- Smelt smørret og lad det stå og køle af.
- Lun mælken så den er fingervarm.
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt salt og sukker, æg og halvdelen af melet.
- Rør indtil massen er ensartet uden klumper.
- Tilsæt det smeltede afkølede smør og ælt det ind i dejen.
- Tilsæt resten af melet.
- Ælt dejen i min. 5 min.
- Brug ikke for meget mel – konsistensen skal være mere klistret end almindelig bolledej.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 1½ time.
- Form 12 boller og sæt dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ved 200 grader alm. ovnvarme i ca 12-15 min.
© 2024 Mette under månen