Hvem elsker ikke citronfromage?
Jeg elsker at have citroner i mit køkken. De dufter vidunderligt, og så kan man trylle dem om til alt muligt lækkert. Nu har jeg jo altså en svaghed for søde sager, og kombinationen af det søde og de friske syrlige citroner synes jeg er helt fantastisk.
Denne citronfromage er lidt lettere end den klassiske med fløde. Den smager skønt af citron og solskinsvejr, og så er den tilmed nem at lave.
Citronfromage er velegnet som dessert til gæster, da den kan forberedes lang tid i forvejen. Så kan du nyde dine gæster imens de er der, uden at du skal bakse rundt i køkkenet det halve af tiden.
Ingredients
- 4 æg
- 100 g sukker
- 5 blade husblas
- 1 dl citronsaft saft (svarer ca. til 2 små citroner)
- evt. lidt gul frugtfarve
Instructions
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker indtil det er hvidt og luftigt.
- Pisk citronsaften i.
- Tilsæt evt. lidt gul frugtfarve.
- Pisk æggehviderne stive.
- Tag husblassen op af det kolde vand og smelt det over vandbad. Lad det køle en lille smule af.
- Pisk i æggeblomme-massen imens du hælder den smeltede husblas i, i en tynd stråle.
- Vend forsigtigt de stift piskede æggehvider i.
- Hæld fromagen i portionsskåle og sæt dem på køl mindst 4 timer.
© 2024 Mette under månen