Hvem elsker ikke citronfromage?
Jeg elsker at have citroner i mit køkken. De dufter vidunderligt, og så kan man trylle dem om til alt muligt lækkert. Nu har jeg jo altså en svaghed for søde sager, og kombinationen af det søde og de friske syrlige citroner synes jeg er helt fantastisk.
Denne citronfromage er lidt lettere end den klassiske med fløde. Den smager skønt af citron og solskinsvejr, og så er den tilmed nem at lave.
Citronfromage er velegnet som dessert til gæster, da den kan forberedes lang tid i forvejen. Så kan du nyde dine gæster imens de er der, uden at du skal bakse rundt i køkkenet det halve af tiden.
Ingredients
- 4 æg
- 100 g sukker
- 5 blade husblas
- 1 dl citronsaft saft (svarer ca. til 2 små citroner)
- evt. lidt gul frugtfarve
Instructions
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker indtil det er hvidt og luftigt.
- Pisk citronsaften i.
- Tilsæt evt. lidt gul frugtfarve.
- Pisk æggehviderne stive.
- Tag husblassen op af det kolde vand og smelt det over vandbad. Lad det køle en lille smule af.
- Pisk i æggeblomme-massen imens du hælder den smeltede husblas i, i en tynd stråle.
- Vend forsigtigt de stift piskede æggehvider i.
- Hæld fromagen i portionsskåle og sæt dem på køl mindst 4 timer.
Uhhhh….fuldstændig som min mor lavede den. Jeg pisker dog saften sammen med æg og sukker fra starten, da jeg synes massen “luftigheden” bedre på den måde.
Har også prøvet at udskifte citronsaften med appelsinsaft. Hvilket gav den bedste appelsinfromage jeg nogensinde har fået…..
Hej Fru Gram. Tak for det gode råd vedr. piskning – det vil jeg prøve næste gang. Og din appelsin-udgave skal jeg helt sikker også prøve. Det lyder super lækkert 🙂
God opskrift, men hvorfor ikke revet citronskal i ?