Cointreau-creme fandt jeg på at lave, da jeg skulle lave pandekager til min veninde og hendes kæreste. Jeg havde nemlig et par appelsiner og en næsten tom flaske Cointreau på lager. Og med nogle få ændringer blev min gamle opskrift på citroncreme, nemt tryllet om til denne opskrift.
Cremen serverede jeg sammen med pandekager, som jeg pyntede med ristede mandelsplitter.
Jeg vil tro, at cremen kan laves med alle mulige forskellige slags frugtsaft. Jeg valgte at tilsætte Cointreau, men den vil helt sikkert også være god uden. Appelsinsmagen er jo skøn i sig selv.
Her kommer opskriften:
Ingredients
- 40 g smør
- 2 hele æg
- 75 g sukker
- Saft af 1 appelsin
- 2 spsk Cointreau
Instructions
- Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
- Tilsæt æg, sukker og appelsinsaft.
- Skru op for varmen, og rør i cremen med et piskeris indtil den koger.
- Fjern gryden fra varmen, og rør Cointreau i cremen.
- Hæld cremen over i en skål og køl den af. Rør lidt i den af og til, indtil den er kold.
© 2024 Mette under månen