Flækærtebøffer med svampe og perlespelt er sådan en all round ting, som man kan have liggende i fryseren og bruge til alt muligt. Jeg laver gerne et ordentligt læs og lægger dem på frost i mindre portioner.
Varm dem i brødristeren og spis dem til morgenmad.
Eller spis dem kolde på et stykke rugbrød til frokost.
De er også velegnede som burgerbøffer eller i pitabrød.
Prøv en flækærtebøf toppet med Syltede rødløg. Det smager rigtig godt.
Ingredients
- 1 dl perlespelt
- 1½ dl grønne flækærter
- 170 g rengjorte champignon
- 1 løg
- ½ dl loppefrøskaller
- 1½ tsk spidskommen
- 1/4 tsk chilipulver
- 3 tsk røget paprika
- 1½ tsk salt
- 1 tsk peber
- 3 spsk olivenolie
- Olivenolie til pensling/stegning
Instructions
- Skyl perlespelt og flækærter og kog det 40 min i rigeligt vand.
- Fjern skrællen fra løget og skær det i små stykker eller hak det grøft i minihakkeren.
- Skær de rengjorte champignon i små stykker eller hak dem groft i minihakkeren.
- Steg løg og champignon på en tør pande, ved middel varme, indtil en hel del væske er fordampet og det så småt begynder at hænge fast i pandens bund.
- Tilsæt nu 3 spsk olivenolie samt krydderierne og steg videre indtil det begynder at tage farve.
- Blend blandingen sammen med halvdelen af den kogte flækærte/perlespelt blanding.
- Tilsæt loppefrøskaller lidt ad gangen imens du rører den blendede masse sammen med resten af flækærte/perlespelt blandingen.
- Brug en ske og dine hænder til at forme 10-12 bøffer af farsen. Der går en spiseske med stor top til hver bøf.
- Beslut om du vil stege bøfferne på panden eller i ovnen.
- I ovn:
- Pensl bøfferne med rigeligt olivenolie på begge sider.
- Bag bøfferne ca 40 minutter på midterste ovnribbe ved 200 grader almindelig ovnvarme. Vend bøfferne efter 20 min.
- På stegepande:
- Steg bøfferne i olivenolie ved middel varme. De skal have ca 5-8 min. på hver side.
© 2024 Mette under månen