Denne rabarbertærte smager skønt både kold og varm.
Vil du være lidt på forkant kan du fryse tærten ubagt. Så tager du den bare op af fryseren og tør den op inden du bager den.
Den færdigbagte tærte kan fint holde sig et par dage i køleskabet.
Ingredients
- Dej:
- 150 g bagemargarine
- 240 g hvedemel
- 125 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- ½ tsk stødt ingefær
- 3-4 spsk koldt vand
- Fyld:
- 500-600 g rabarber i små stykker
- 3 spsk majsstivelse (maizena)
- 125-150 g sukker
- Lidt bagemargarine til at smøre tærteformen med.
- Pynt: vand og sukker
Instructions
- Skær bagemargarinen i små stykker.
- Kør melet og bagemargarinen i en minihakker eller foodprocesser indtil det er blevet til smulder.
- Bland sukkeret med vanillesukker og stødt ingefær.
- Bland sukkerblandingen og melblandingen.
- Tilsæt koldt vand og knug dejen sammen med hænderne indtil den er samlet i én klump. Lad være med at ælte mere end højest nødvendigt (så risikerer du, at dejen ikke bliver sprød).
- Læg dejen i en beholder med låg og lad den hvile i køleskabet i en halv time.
- Del dejen i to dele, hvor den ene er lidt større end den anden.
- Rul den største del dej ud i en cirkel, der er lidt større end tærteformen.
- Smør tærteformen med bagemargarine.
- Beklæd tærteformens bund og sider med den udrullede dej.
- Bland rabarberstykkerne med majsstivelse og sukker.
- Læg rabarber-fyldet på dejbunden.
- Rul nu den sidste klump dej ud i ca samme tykkelse som den første.
- Stik små cirkler ud med et lille glas eller en småkage-udstikker.
- Læg cirklerne (evt. i et mønster) ovenpå tærten. Sørg for, at der er små huller hist og her, således at der kan komme damp ud fra rabarberne.
- Pensl med vand og drys med sukker.
- Bag tærten på midterste ovnribbe, ca. 40 min. ved 200 grader alm. ovnvarme.
© 2024 Mette under månen