Hybenrose-gelé har en sød og parfumeret duft og smag. Den er velegnet til kager og desserter, som tilbehør til kødretter og til at søde den brune sovs med.
Fyld den hellere på flere små glas end ét stort – Den holder sig frisk i længere tid i uåbnede glas.
Se også mine opskrifter på hybenrose-lemonade og syltede hybenroser.
Ingredients
- 2-3 dl hybenrose-kronblade
- 3 dl vand
- 6 spsk citronsaft
- 300 g sukker
- 1½ spsk geleringspulver (fx Melatin)
Instructions
- Pluk hybenroserne et sted hvor de ikke er udsat for en masse forurening og hundetis.
- Fjern små dyr og snavs fra bladene. Vask dem ikke – Så fjerner du smagen.
- Lav et opkog af rosenblade, vand og citronsaft.
- Lad det simre under låg i 5 min.
- Si rosenbladene fra.
- Rør sukker og geleringspulver sammen.
- Hæld sukkerblandingen ned i rosenvandet.
- Giv det et opkog. (Konsistensen skal være meget tynd – Den tykner når den bliver kold)
- Fjern evt skum fra overfladen.
- Hæld geléen på rengjorte glas. (Skyl dem evt i Atamon for længere holdbarhed)
- Sæt glasene på køl.
© 2024 Mette under månen