Denne lemonade er en rigtig prinsesse-drik. Den har en sød og parfumeret duft og smag, og så ser den rigtig flot ud i den lyse pink farve. I Danmark blomstrer hybenroserne i juni måned, så det er dér du skal ud og plukke.
Se også mine opskrifter på hybenrose-gelé og syltede hybenroser.
Ingredients
- 3 dl hybenrose-kronblade
- 1 l vand
- 500 g sukker
- 1 dl citronsaft
Instructions
- Pluk blomsterne et sted, hvor de er udsat for så lidt forurening og hundetis som muligt.
- Fjern små dyr og snavs fra bladene. Du må ikke vaske dem – så fjerner du smagen.
- Opvarm vand, sukker og citronsaft i en gryde indtil sukkeret er smeltet.
- Læg rosenbladene ned i en rengjort skål og hæld sukkervandet over dem.
- Luk skålen med tætsluttende låg eller film.
- Lad blandingen stå i køleskabet 4-5 dage. Ryst lidt med skålen indimellem.
- Hæld saften igennem en finmasket si eller et klæde, så bladene sorteres fra.
- Fyld saften på rengjorte flasker (skyl dem evt. i Atamon for længere holdbarhed) og opbevar den i køleskabet.
- Fortynd med vand og servér med sugerør og isterninger.
© 2024 Mette under månen