jordbærmarmelade med pernod

Jordbærmarmelade med Pernod

Sommertid er jordbærtid! og jordbærmarmelade med Pernod kan laves af friske eller frosne jordbær, så du kan heldigvis også få den om vinteren.

Jeg plejer at smøre den ovenpå flødeost – det smager himmelsk.

Lav hellere flere små glas end ét stort, da marmeladen holder sig frisk i længere tid når glasset er uåbnet.

Jordbærmarmelade med Pernod

jordbærmarmelade med pernod

Ingredients

  • 500 g jordbær
  • 250 g syltesukker
  • 1-2 spsk Pernod

Instructions

  1. Rengør jordbærene.
  2. Kog jordbær og syltesukker sammen i ca 3-5 minutter.
  3. Fjern gryden fra kogepladen.
  4. (Konsistensen skal være ret tynd, da den bliver tykkere når den er afkølet.)
  5. Fjern evt skum fra overfladen med en ske.
  6. Tilsæt Pernod.
  7. Blend marmeladen med en stavblender (kan undlades).
  8. Fyld marmeladen på rengjorte glas (skyl dem evt i Atamon for længere holdbarhed).
  9. Opbevar marmeladen i køleskab.
https://metteundermaanen.dk/jordbaermarmelade-med-pernod/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.