Irish Coffee kage er en rigtig luksus-kage. Men den er samtidig nem og hutig at lave. Kagen er konfekt-agtig i konsistensen. Den er velegnet som dessert sammen med en klat flødeskum eller vanille-is.
Ingredients
- 100 g smør
- 2 æg
- 270 g brun farin
- 100 g hvedemel
- 2 tsk instant espresso kaffepulver
- ½ tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 3 spsk whisky
- Topping: Flødeskum
Instructions
- Smelt smørret og lad det afkøle.
- Pisk æg og brun farin med el-piskeren indtil det er lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, kaffepulver, bagepulver og salt.
- Sigt melblandingen ned i æggeblandingen og rør det godt sammen.
- Rør whisky og smeltet smør i dejen.
- Spænd bagepapir ud over bunden af en springform, og smør siderne med fedtstof.
- Hæld dejen i formen.
- Bag kagen ca. 25 min. ved 190 grader alm. ovnvarme.
- Kagen skal føles blød, når du tager den ud af ovnen. Den bliver fast, når den har stået lidt.
- Lad kagen afkøle i formen.
- Server med en klat flødeskum.
© 2022 Mette under månen
Nøøøøj manner, det må jeg prøve – den lyder genial! Jeg elsker Irish coffee 🙂
Ps. Den er altså også ret god sammen med en klat vanilleis 🙂
Den lyder ikke dårlig
Den skal prøves.
Mmmm, den lyder lækker:-)
Min mand og en kammerat er passionerede whiskydrikkere, så når det par er her til middag, får vi altid en dessert med whisky i. Denne er et godt bud!
Jamen så er dette da lige kagen for Jer. God fornøjelse med bagning og smagning 🙂
Mmmmh jeg glæder mig til ikke at være gravid nu – så jeg kan drikke en rigtig (hel) irish coffee… men måske jeg skulle starte med at lave denne kage?
/sisselsolsort.dk
Uh den ser god ud 😀 Og Irish Coffee er min yndlings, så jeg vil helt klart prøve din opskrift!