Irish Coffee kage er en rigtig luksus-kage. Men den er samtidig nem og hutig at lave. Kagen er konfekt-agtig i konsistensen. Den er velegnet som dessert sammen med en klat flødeskum eller vanille-is.
Ingredients
- 100 g smør
- 2 æg
- 270 g brun farin
- 100 g hvedemel
- 2 tsk instant espresso kaffepulver
- ½ tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 3 spsk whisky
- Topping: Flødeskum
Instructions
- Smelt smørret og lad det afkøle.
- Pisk æg og brun farin med el-piskeren indtil det er lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, kaffepulver, bagepulver og salt.
- Sigt melblandingen ned i æggeblandingen og rør det godt sammen.
- Rør whisky og smeltet smør i dejen.
- Spænd bagepapir ud over bunden af en springform, og smør siderne med fedtstof.
- Hæld dejen i formen.
- Bag kagen ca. 25 min. ved 190 grader alm. ovnvarme.
- Kagen skal føles blød, når du tager den ud af ovnen. Den bliver fast, når den har stået lidt.
- Lad kagen afkøle i formen.
- Server med en klat flødeskum.
© 2024 Mette under månen