Sommertid er jordbærtid! og jordbærmarmelade med Pernod kan laves af friske eller frosne jordbær, så du kan heldigvis også få den om vinteren.
Jeg plejer at smøre den ovenpå flødeost – det smager himmelsk.
Lav hellere flere små glas end ét stort, da marmeladen holder sig frisk i længere tid når glasset er uåbnet.
Ingredients
- 500 g jordbær
- 250 g syltesukker
- 1-2 spsk Pernod
Instructions
- Rengør jordbærene.
- Kog jordbær og syltesukker sammen i ca 3-5 minutter.
- Fjern gryden fra kogepladen.
- (Konsistensen skal være ret tynd, da den bliver tykkere når den er afkølet.)
- Fjern evt skum fra overfladen med en ske.
- Tilsæt Pernod.
- Blend marmeladen med en stavblender (kan undlades).
- Fyld marmeladen på rengjorte glas (skyl dem evt i Atamon for længere holdbarhed).
- Opbevar marmeladen i køleskab.
© 2024 Mette under månen