makronmuffins

Makronmuffins – Super nemme

Jump to recipe

Opskriften på makronmuffins er en gammel sag, som jeg har fundet frem fra gemmerne.

Kender du det, når man bare har vildt meget lyst til noget sødt.

I desperation åbner man alle køkkenskabene i håb om at finde noget, som man havde glemt, at man havde. Det var sådan det hele startede.

Hvor havde jeg dog bare lyst til at snuppe et par stykker af de makroner, som jeg fik øje på, i en pose bagerst i skabet. Men jeg følte ligesom, at jeg skulle have et godt argument, for at åbne posen.

Så var det, at jeg kom til at tænke på de makronmuffins, som vi ofte bagte, da jeg var barn. Dem havde jeg ikke bagt i mange år. “Gad vide, om de stadigvæk smager lige så godt, som jeg husker dem?”, tænkte jeg. Det måtte undersøges. Og det var da i grunden også et godt argument for at åbne posen.

Jeg fandt kassen med gamle opskrifter frem, og godt nede i bunden lå den mindsanten – opskriften på makronmuffins.

Kagerne er super nemme at bage, så det tog ikke lang tid, før der duftede skønt i hele lejligheden, og kagerne var klar til at komme ud af ovnen.

Nå, men var de så virkelig så gode, som jeg huskede dem?

Jeps! Det kan du bide dig i næsen på, at de var. Der skal i hvert fald ikke gå flere år før jeg bager dem igen. Det er helt sikkert.

Jeg er sikker på, at også du vil blive positivt overrasket over, hvor nemme kagerne er at bage, og hvor godt de smager.

Kagerne er uden hævemiddel, men de hæver altså alligevel, så lad lige være med at fylde formene helt op, Ik’!

14 Replies to “Makronmuffins – Super nemme

 1. De hæver nu ikke ret meget, så jeg fylder dem mere op næste gang. Fik 21 stk ud af det, og så passer det nok bedre med ca 15 stk.

  1. Hej Britta. Tak for din tilbagemelding. Og ja, nogle gange må man prøve sig lidt frem, når man bager, da der er så mange ting, der spiller ind. De bedste hilsner Mette

   1. Hej Mette. Tak for dit svar. Jeg fik ikke skrevet, at de hænger i muffinsformene mere end normalt. Er det korrekt?

    1. Hej Britta. Det er svært at sige, hvad der er normalt. Når jeg bager dem hænger der en lille smule krummer fast i formen, men kagerne er nemme nok at få ud.

  1. Hej Solveig. I Danmark kan vi købe færdige makroner. Jeg må være ærlig og sige, at jeg ved faktisk ikke, hvordan man bager dem selv. De bedste hilsner Mette

  1. Hej Louise. Jeg har ikke prøvet det, men det vil jeg tro, at man godt kan. Måske skal den bage lidt længere tid, hvis det er en hel kage. Lad mig endelig høre, hvordan det går, hvis du prøver det 🙂

 2. Hej Mette
  Tak for en skøn opskrift på makronmuffins. Har bagt dem et par gange og de smager dejligt, men desværre hænger dejen hver gang fast i formene (selvom de er bagt tilstrækkeligt). Har du en ide’ om hvad det kan skyldes? Dbh. Dorthe

  1. Hej Dorthe. Der hænger også en lille smule krummer fast formen, når jeg bager dem, og det ved jeg ikke, hvordan man kan undgå. Du kan evt. prøve at tilsætte lidt mere fedtstof til dejen eller smøre formene med lidt fedtstof, hvis du ikke gør det i forvejen. Det har jeg altså ikke selv prøvet, så nu gætter jeg bare.
   De bedste hilsner Mette

 3. Jeg brugte kun 200g sukker og tilførte 75g chokolade samt 50 g mandler ( da jeg ikke havde mandel essens) Brugte både papirs og silikone forme. Silikone formene var gode at få dem ud af, de klistrede til papirsformene.

  1. Hej Bente. Hvor er det godt at høre. Jeg har længe tænkt på at købe silkone forme. Nu gør jeg det! Og jeg skal da helt klart også prøve din udgave med mandler og chokolade. Mange tak for tippet 🙂

 4. Ikke for noget, men syntes virkelig godt du kunne uddybe jeg skulle til at bage den og forstod ikke rigtig hvorfor der var så lidt punkter og slet ikke nok uddybet.

 5. Hej.
  Jeg elsker den her opskrift, men kommer nu til at tænke på om de kan fryses, hvis der bliver bagt for mange? Som om der gør det, men alligevel.
  Tak for en skøn opskrift.
  Mvh

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.