Pandekager med Cointreau-creme er en dessert, der mætter ret meget, men der hvor jeg kommer fra, må man altså også godt spise pandekager som hovedret.
Cointreau-cremen kan serveres kold eller varm, alt efter hvad du er til. Den kan også sagtens laves uden Cointreu. Den smager stadigvæk dejligt af appelsin.
Ingredients
- Pandekagedej:
- 2 æg
- 6 dl mælk
- 5-6 dl mel
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- ½ tsk stødt kardemomme
- Creme:
- 40 g smør
- 2 hele æg
- 75 g sukker
- Saft af 1 appelsin
- 2 spsk Cointreau
- Pynt:
- En håndfuld mandler
Instructions
- Start med at lave cremen:
- Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
- Tilsæt æg, sukker og appelsinsaft.
- Skru op for varmen, og rør i cremen med et piskeris indtil den koger.
- Fjern gryden fra varmen, og rør Cointreau i cremen.
- Hæld cremen over i en skål.
- Lav nu pandekagedejen:
- Pisk æg, mel, sukker, salt og kardemomme til en jævn masse sammen med halvdelen af mælken. Pisk resten af mælken i.
- Bag pandekagerne på en pande med lidt smør.
- Smut mandlerne og hak dem groft. Rist dem på panden som du har brugt til pandekagerne. Når de begynder at blive lidt gyldne i kanterne er de færdige.
- Anret pandekagerne med creme og drys med ristede mandler.
© 2024 Mette under månen