Ingen jul uden pebernødder.
Her nedenunder får du den helt klassiske opskrift uden de helt vilde udskejelser.
Skal det være lidt mere avanceret og luksus-agtigt, så prøv mine pebernødder med chokoladeovertræk og et strejf af appelsin. Du finder opskriften ved at følge linket her.
God fornøjelse med bagningen.
Ingredients
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 5 spsk piskefløde
- 1/4 tsk friskkværnet sort peber
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 250 g hvedemel
Instructions
- Pisk blødt smør og sukker godt sammen.
- Rør piskefløde i blandingen.
- Rør peber, kardemomme, kanel, bagepulver og hvedemel sammen i en skål for sig selv.
- Ælt de to blandinger sammen. Ælt den kun kortvarigt indtil dejen er ensartet.
- Tril dejen til lange pølser og skær dem ud i små stykker, som du triller til runde kugler. Hver dejkugle skal være ca 1 cm i diameter.
- Sæt dejkuglerne på bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være lidt afstand, så de kan hæve en smule under bagningen.
- Bag pebernødderne ca 8-10 min ved 200 grader alm ovnvarme. Du kan ikke helt regne med tiden, så hold godt øje med dem. Når de begynder at blive let gyldne er de færdige.
- Tag pebernødderne ud af ovnen og lad dem køle helt af.
- Opbevar pebernødderne i en kagedåse med tætsluttende låg.
© 2024 Mette under månen