Ungerne og jeg har bagt pebernødder.
De blev bestemt ikke dårligere af at få et lille pift med Cointreau og revet appelsinskal.
Nå ja – og så var der altså heller ikke nogen, der klagede over, at vi havde dyppet dem i smeltet chokolade.
Ja tak, blev der sagt!
Det bliver ikke sidste gang, vi laver pebernødder på denne måde.
Ingredients
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 3 spsk piskefløde
- 2 spsk Cointreau (eller Grand Marnier)
- fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
- 1/4 tsk friskkværnet sort peber
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 250 g hvedemel
- Overtræks-chokoladeknapper
Instructions
- Pisk blødt smør og sukker godt sammen.
- Rør piskefløde, Cointreau og appelsinskal i blandingen.
- Rør peber, kardemomme, kanel, bagepulver og hvedemel sammen i en skål for sig selv.
- Ælt de to blandinger sammen. Ælt den kun kortvarigt indtil dejen er ensartet.
- Tril dejen til lange pølser og skær dem ud i små stykker, som du triller til runde kugler. Hver dejkugle skal være ca 1 cm i diameter.
- Sæt dejkuglerne på bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være lidt afstand, så de kan hæve en smule under bagningen.
- Bag pebernødderne ca 8-10 min ved 200 grader alm ovnvarme. Du kan ikke helt regne med tiden, så hold godt øje med dem. Når de begynder at blive let gyldne er de færdige.
- Tag pebernødderne ud af ovnen og lad dem køle helt af.
- Smelt chokoladeknapperne over vandbad.
- Smid en pebernød ned i chokoladen, vend den rundt indtil den er helt dækket, og fisk den så op, ved at skubbe en gaffel ind under den.
- Sæt den til tørre på et stykke bagepapir.
- Fortsæt på samme måde med resten af pebernødderne.
© 2024 Mette under månen