De her lakridssmåkager med tørrede tranebær er mine totalt yndlings småkager.
Kombinationen af lakridsen og tranebærene gør bare noget helt fantastisk godt.
Småkagerne er bløde når de lige er kommet ud af ovnen, men bare rolig – når de er kølet af bliver de lækkert sprøde.
Jeg bager altid lakridssmåkager med tørrede tranebær til jul, men de smager helt sikkert godt hele året rundt.
Ingredients
- 500 g hvedemel
- 375 g koldt smør
- 1 tsk bagepulver
- 30 g lakridspulver
- 125 g tørrede tranebær
- 500 g sukker
- 2 æg
Instructions
- Hak de tørrede tranebær i minihakkeren.
- Smuldr smørret i melet.
- Ælt alle ingredienserne sammen. Ælt ikke for længe – kun lige til dejen er samlet.
- Rul dejen til pølser med diameter som en 20’er.
- Læg dejpølserne i fryseren indtil de er hårde.
- Tag de frosne dejpølser ud ad fryseren og skær dem i tykke skiver.
- Læg dejskriverne på bageplader beklædt med bagepapir.
- Bag småkagerne ca. 8-9 min. i forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
- Småkagerne skal være bløde når du tager dem ud ad ovnen.
- Lad småkagerne køle helt af (så bliver de sprøde) inden du pakker den ned.
- Opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.
© 2025 Mette under månen