Denne rødbedepizza har en flot pinkfarvet dej, hvilket gør den velegnet til pigefødselsdag og andre tøsefester. Fyldet kan varieres i en uendelighed. Det er bare et spørgsmål om fantasi.
Ingredients
- Dej:
- 2 rødbeder (ca 300 g i alt)
- 1½ dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk sukker
- ½ tsk citronsaft
- 450 g hvedemel
- Fyld:
- 1 dåse flåede tomarer
- et lille stykke porre
- pepperoni
- revet ost
Instructions
- Skræl rødbederne og skær dem i små stykker.
- Blend rødbederne i det lunkne vand.
- Smuldr gæren og rør det ud i rødbedevæsken.
- Rør salt, sukker og citronsaft i.
- Tilsæt melet og ælt dejen i 5 minutter.
- Dæk skålen med dejen til.
- Lad dejen hæve 2-3 timer til dobbelt størrelse.
- Imens dejen hæver koger du de flåede tomater ind, så noget af væsken fordamper.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, så det passer i størrelsen til en bageplade.
- Flyt forsigtigt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fold en lille dejkant hele vejen rundt langs kanten af pizzaen.
- Smør de indkogte tomater på pizzaen.
- Skær nogle tynde porreringe og læg dem på.
- Læg pepperoni på.
- Drys revet ost på.
- Varm ovnen op til 275 grader alm. ovnvarme, og sørg for at den er helt varm, inden du sætter pizzaen ind.
- Bag pizzaen 8-9 min
© 2024 Mette under månen