rødbedepizza

Rødbedepizza

Denne rødbedepizza har en flot pinkfarvet dej, hvilket gør den velegnet til pigefødselsdag og andre tøsefester. Fyldet kan varieres i en uendelighed. Det er bare et spørgsmål om fantasi.

Rødbedepizza

Servings: Nok til 3-4 personer

rødbedepizza

Ingredients

  • Dej:
  • 2 rødbeder (ca 300 g i alt)
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk sukker
  • ½ tsk citronsaft
  • 450 g hvedemel
  • Fyld:
  • 1 dåse flåede tomarer
  • et lille stykke porre
  • pepperoni
  • revet ost

Instructions

  1. Skræl rødbederne og skær dem i små stykker.
  2. Blend rødbederne i det lunkne vand.
  3. Smuldr gæren og rør det ud i rødbedevæsken.
  4. Rør salt, sukker og citronsaft i.
  5. Tilsæt melet og ælt dejen i 5 minutter.
  6. Dæk skålen med dejen til.
  7. Lad dejen hæve 2-3 timer til dobbelt størrelse.
  8. Imens dejen hæver koger du de flåede tomater ind, så noget af væsken fordamper.
  9. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så det passer i størrelsen til en bageplade.
  10. Flyt forsigtigt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Fold en lille dejkant hele vejen rundt langs kanten af pizzaen.
  12. Smør de indkogte tomater på pizzaen.
  13. Skær nogle tynde porreringe og læg dem på.
  14. Læg pepperoni på.
  15. Drys revet ost på.
  16. Varm ovnen op til 275 grader alm. ovnvarme, og sørg for at den er helt varm, inden du sætter pizzaen ind.
  17. Bag pizzaen 8-9 min
https://metteundermaanen.dk/rodbedepizza/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.