Ingen sommer uden rabarber. Har du for mange (Hvilket man på ingen måde kan have, hvis du spørger mig 😉 ), så kan du skære dem i små stykker og lægge dem i fryseren. På den måde kan du også få rabarbersaft om vinteren.
Fortynd din rabarbersaft med vand (med eller uden brus) inden servering.
Rabarbersaft smager også dejligt i hvidvin, champagne og cocktaildrinks. Hvad med en gin og tonic med et skvat rabarbersaft i? eller måske en rabarber-mojito?
Du kan også fortynde rabarbersaft med varmt vand og drikke det som te. Tilsæt evt. lidt rom til din varme rabarbersaft – så har du dig en skøn rabarber-toddy.
Prøv også mine opskrifter på brombærsaft og hybenrose-lemonade.
Ingredients
- 1 l vand
- 600 g rabarber
- 200 g sukker
- evt lidt vanille eller stjerneanis
Instructions
- Fjern bladene fra rabarberne. Du skal kun bruge stilkene.
- Rengør rabarberne og skær dem i små stykker (Husk at få den nederste del af stilken med, da der sidder en masse god smage lige dér).
- Læg vand, rabarber, sukker og evt. vanille eller stjerneanis ned i en gryde.
- Kog det i ca 10 min.
- Lad det hele stå i gryden og køle af.
- Hæld saften igennem en sigte ned i rengjorte flasker. (skyl evt flaskerne i Atamon efter rengøring for at forlænge saftens holdbarhed).
© 2024 Mette under månen