rabarbersaft

Rabarbersaft

Ingen sommer uden rabarber. Har du for mange (Hvilket man på ingen måde kan have, hvis du spørger mig 😉 ), så kan du skære dem i små stykker og lægge dem i fryseren. På den måde kan du også få rabarbersaft om vinteren. 

Fortynd din rabarbersaft med vand (med eller uden brus) inden servering. 

Rabarbersaft smager også dejligt i hvidvin, champagne og cocktaildrinks. Hvad med en gin og tonic med et skvat rabarbersaft i? eller måske en rabarber-mojito?

Du kan også fortynde rabarbersaft med varmt vand og drikke det som te. Tilsæt evt. lidt rom til din varme rabarbersaft – så har du dig en skøn rabarber-toddy. 

Prøv også mine opskrifter på brombærsaft og hybenrose-lemonade

Rabarbersaft

rabarbersaft

Ingredients

  • 1 l vand
  • 600 g rabarber
  • 200 g sukker
  • evt lidt vanille eller stjerneanis

Instructions

  1. Fjern bladene fra rabarberne. Du skal kun bruge stilkene.
  2. Rengør rabarberne og skær dem i små stykker (Husk at få den nederste del af stilken med, da der sidder en masse god smage lige dér).
  3. Læg vand, rabarber, sukker og evt. vanille eller stjerneanis ned i en gryde.
  4. Kog det i ca 10 min.
  5. Lad det hele stå i gryden og køle af.
  6. Hæld saften igennem en sigte ned i rengjorte flasker. (skyl evt flaskerne i Atamon efter rengøring for at forlænge saftens holdbarhed).
https://metteundermaanen.dk/rabarbersaft/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.