Det siger næsten sig selv, at denne kage har fået navnet Skipper Skræk kage, fordi der er spinat i den. Men den er altså også fyldt med bananer. Den smager mere af banan end af spinat.
Bananer og spinat er sundt, men jeg vil ikke kalde det en sund kage, da der også er masser af sukker i.
Udover at spinat gør kagen en lille bitte smule sundere, så er der også noget andet godt ved det – nemlig at det giver kagen en skøn grøn farve.
Ingredients
- ½ dl havregryn
- 1½ dl vand
- 150 g spinat
- 3 bananer (godt modne)
- 5 dl hvedemel
- 2 dl sukker
- 4 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 1 tsk kanel
Instructions
- Varm ovnen op til 175 grader.
- Find en kageform, der kan rumme 1-1½ l. og for den med bagepapir.
- Blend havregryn, vand, spinat og banan.
- Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vanillesukker og kanel sammen i en skål.
- Hæld den våde blanding fra blenderen ned i den tørre blanding i skålen.
- Rør det hele godt sammen med piskeris eller elpisker.
- Hæld dejen ned i formen.
- Bag kagen ca 55 minutter på midterste ovnribbe. Ovnen skal være forvarmet til 175 grader alm ovnvarme. Kagen er færdig når den er gylden ovenpå og føles fast ved et let tryk – og når der ikke hænger dej fast, når du stikker en kødnål ned i den.
© 2024 Mette under månen