Syltede hybenroser er flotte i den kraftige pink farve.
Brug dem som du bruger andre syltevarer.
Prøv for eksempel at servere dem som tilbehør til vildt, i salater eller i en burger.
Se også min opskrift på brioche boller, hvor de er med på fotoet sammen med pulled pork og spejlæg.
Og nu hvor du er her, så se også mine opskrifter på hybenrose-gelé og hybenrose-lemonade.
Ingredients
- 2 dl vand
- 2 dl eddike
- 2 dl sukker
- Hybenroser
Instructions
- Pluk hybenroserne et sted, hvor de ikke er udsat for alt for meget forurening eller hundetis.
- Pluk kronbladene af hybenroserne og fjern forsigtigt skridt og dyr, der evt måtte sidde på dem.
- Du skal ikke vaske dem – så fjerner du noget af smagen og duften.
- Varm vand, eddike og sukker op indtil sukkeret er smeltet.
- Lad væsken køle helt af (ellers mister bladene den smukke pink farve).
- Hæld væsken på rengjorte glas (skyl dem evt i Atamon for længere holdbarhed).
- Put forsigtigt hybenrose-kronbladene ned i væsken.
- Luk glassene med tætsluttende låg.
- Opbevar på køl.
© 2024 Mette under månen