Disse syltede løg med mynte er et hit i mit køleskab.
Hjemme hos mig bruger vi syltede løg i burgere og sandwich, som tilbehør til kødretter, som topping på salater, på hotdogs sammen med ristede løg og meget mere.
Du kan også bruge de syltede løg i bagværk. Prøv dem fx ovenpå foccacia eller andet madbrød.
Eller hvad med at smide en en håndfuld syltede løg ovenpå din pizza, lige inden du serverer den.
I nogle opskrifter skal man kun hælde kogende vand over løgene og ikke koge videre. Til det vil jeg sige, at de bliver altså ti gange bedre, hvis du lige tager dig tid til at koge dem godt igennem.
Fyld hellere løgene på flere små glas end i ét stort. Og sørg for kun at åbne ét glas af gangen. På den måde kan løgene holde sig længere tid.
Når du bruger løgene som pynt, for eksempel på en salat, ser det flot ud at bruge både røde og hvide løg. Se min opskrift på syltede rødløg her.
Mynten smager kun svagt igennem, og den kan sagtens undlades, eller du kan tilsætte endnu mere mynte, hvis du synes.
Ingredients
- 7 mellemstore zittauerløg/alm. hvide løg (ca. 400 g når de er skrællet)
- 1 dl. sukker
- 1 dl. eddike
- 1 dl. vand
- ca. 50 mynteblade
- Atamon til skylning af glas
Instructions
- Fjern skrællen fra løgene og skær dem i små strimler.
- Skyl myntebladene.
- Lav et opkog af vand, eddike og sukker.
- Tilsæt løg og mynteblade.
- Kog ca. 5 min. under omrøring. Løgene skal være bløde men stadig med bid i.
- Fyld løg, mynteblade og lage i atamonskyllede glas.
- Af hensyn til holdbarheden er det bedre at lave flere små glas end ét stort. Jeg plejer at bruge 2 glas, der hver kan rumme 250 ml.
- Opbevar glassene i køleskabet.