Andedeller egner sig både som del af en hovedret, som frokost på et stykke rugbrød, i pitabrød, eller som tapas, hvor de kan anrettes på en appelsinskive (som på billedet). De er også velegnede som del af en buffet – fx til en julefrokost.
Ingredients
- 1 stk andebryst a ca. 250 g.
- 25 hasselnøddekerner
- 1 appelsin
- 2 spsk rasp
- lidt salt
Instructions
- Fjern skindet fra andebrystet, og skær skindet i små tern.
- Steg ternene sprøde på en stegepande ved lavt blus.
- Fjern sener og urenheder fra andebrystet, og skær kødet i store tern.
- Pres appelsinen og gem saft og pulp.
- Fjern eventuelle kerner fra pulpen.
- Når ternene på panden er blevet til sprøde svær, fiskes de forsigtigt op af fedtet (lad fedtet blive på stegepanden - det skal bruges igen), og lægges på fedtsugende papir.
- Drys sværene med lidt salt.
- Hæld appelsinsaften ned i stegepanden til fedtet, og kog det ind til ca. halv mængde.
- Læg andekød, hasselnøddekerner, salt, rasp og pulpen fra appelsinen ned i minihakkeren. Kør det til en jævn fars.
- Form 6 andedeller af farsen.
- Steg andedellerne 30 min. på midterste ribbe i alm ovn ved. 200 grader.
- Server andedellerne med de sprødstegte svær, appelsinsalat og ovnkartofler.
© 2024 Mette under månen