Disse små blåbærtærter med citroncreme kombinerer det friske og syrlige med det søde, hvilket giver den helt perfekte smagsoplevelse.
Bundene er knasende sprøde og hvis du sætter kagerne i køleskabet, er bundene stadigvæk sprøde dagen efter.
Dejen til bundene trykkes ud i formene med det samme, når den er lavet. Mange andre tærtedeje skal hvile i køleskabet før de rulles ud, men her slipper du altså både for rulningen og ventetiden.
Tærterne kan laves i et utal af variationer. Prøv dig frem med forskellige cremer og frugter.
Citroncremen er i øvrigt velegnet til alle slags kager og desserter.
Ingredients
- Dej:
- 2½ dl mel
- 100 g. blødt smør
- 1 knivspids salt
- 50 g. sukker
- Citroncreme:
- 40 g smør
- 2 hele æg
- 75 g sukker
- Saft af 1 citron
- ca 300 g. blåbær
Instructions
- Læg alle ingredienserne til dejen i en røreskål og ælt dejen sammen.
- Del dejen i 10 kugler.
- Sæt 10 papirforme ned i en fast muffinform.
- Læg en dejkugle i bunden af hver papirform og tryk dejen ud i formen i et meget tyndt lag. Dejen skal nå ca halvvejs op ad papirformens kant.
- Prik nogle huller i bunden af tærtebundene med en gaffel.
- Bag tærtebundene ca. 10-15 min ved 175 grader.
- Lav citroncremen imens tærtebundene er i ovnen:
- Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
- Tilsæt æg, sukker og citronsaft.
- Skru op for varmen, og rør i cremen med et piskeris indtil den koger.
- Hæld cremen over i en skål og køl den af. Rør lidt i den af og til, indtil den er kold.
- Fordel citroncremen i tærtebundene, når både bundene og cremen er helt afkølet.
- Rengør blåbærene og fordel dem ovenpå citroncremen.
- Opbevar tærterne i køleskabet og drys med lidt flormelis lige inden servering.
© 2025 Mette under månen