Disse muffins smager skønt af kardemomme og jordbær.
Jeg kan rigtig godt lide kagernes struktur, hvor de små stykker cornflakes i dejen giver lidt ekstra bid.
Efter et par dage i tæt lukket beholder smager kagerne stadigvæk skønt.
Du kan godt bruge frosne jordbær, og du behøver ikke engang tø dem op, før du går i gang.
Kagerne er velegnede til brunch eller skovtur.
Med de røde jordbær på toppen står de i øvrigt godt til flagene på fødselsdags-kaffebordet.
Ingredients
- 200-300 g jordbær
- 80 g cornflakes
- 3½ dl hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk vanillesukker
- 2 dl sukker
- 4 æg
- ½ dl mælk
- 75 g smeltet smør
- 2 dl skyr
Instructions
- Start med at smelte smørret. Lad det stå og køle lidt af.
- Rengør jordbærrene, fjern den grønne top og skær dem i små stykker.
- Knus nu cornflakes groft.
- Bland de knuste cornflakes med mel, kardemomme, bagepulver, vanillesukker og sukker.
- I en anden skål skal du nu piske æg, smeltet smør, mælk og skyr sammen.
- Rør æggeblandingen sammen med melblandingen.
- Hæld dejen i muffin-forme og sæt dem ned i en fast muffin-bageform (eller brug 2 papirforme pr kage, hvis du ikke har en fast muffin-form).
- Læg en lille bunke jordbær-stykker ovenpå hver kage (De synker ned i dejen, når kagerne bages).
- Bag kagerne i forvarmet ovn, på midterste ovnribbe, ved 200 grader alm. ovnvarme i 20-25 min.
© 2025 Mette under månen