Servér frikadeller på et stykke rugbrød og top med rødkål eller syltede agurker.
Eller hvad siger du til en frikadellesandwich i et stykke hjemmebagt brød med mayonaise, syltede rødløg og et salatblad.
Spis dem kolde eller varme – det er helt op til dig.
Hvis du laver frikadellerne meget små, eller skærer dem i stykker, er de også velegnede som fyld i pitabrød.
Har du en rest frikadeller i køleskabet, som du ikke ved, hvad du skal stille op med, så hak dem i minihakkeren og læg dem på en pizza.
De er også velegnede til frysning, så lav bare en ordentlig stak, nu når du er i gang.
Frikadeller er godt til mange forskellige anledninger. Her er nogle eksempler på, hvad du kan bruge dem til:
- Til aftensmad.
- Til frokost.
- Som madpakke.
- Til julefrokost.
- Til børnefødselsdag.
- Til skovturen.
- Til buffet.
Ingredients
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 2 dl kogende vand
- 1 bouillonterning
- ½ dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 stort løg
- fedtstof til stegning
Instructions
- Rør bouillonterningen ud i det kogende vand og lad det køle lidt af.
- Fjern skallen fra løget, skær det i kvarte og hak det i minihakkeren sammen med lidt af bouillonen.
- Hæld resten af bouillonen ned i det findelte løg.
- Bland havregryn, mel, salt og peber sammen.
- Læg kødet ned i røreskålen og slå ægget ud deri.
- Ælt kødblanding, løgblanding og melblanding godt sammen på maskine.
- Lad farsen hvile min. 1 time i køleskabet.
- Varm fedtstoffet op på panden.
- Form frikadellerne med en spiseske, som du dypper i et glas vand hver gang du skal starte på en ny frikadelle.
- Steg frikadellerne ved middel varme, 4-5 min. på hver side.
© 2024 Mette under månen