Disse fastelavnsboller med flødeost og bær er lidt mere friske end de klassiske fastelavnsboller med flødeskumsfyld. De smager skønt af bær, kardemomme og vanille. Du kan bruge alle slags bær – både friske og frosne. På billedet har jeg brugt jordbær, som jeg skar i små stykker. Fastelavnsbollerne kan fryses, hvis du vil gemme nogle til senere.
Ingredients
- Dej:
- 150 g smør
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 150 g flødeost
- 200 g sukker
- 1 tsk. salt
- 2 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk. vaniljesukker
- ca. 900-1000 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- Flødeost-fyld:
- ½ dl cremefraiche
- 50 g flødeost
- 50 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 3 spsk. maizena majsstivelse
- Bærfyld:
- 200-300 g bær
- 3 spsk sukker
- 3 spsk. maizena majsstivelse
Instructions
- Start med at lave dejen:
- Smelt smørret og hæld mælken deri.
- Sørg for at blandingen er fingervarm inden du tilsætter gæren.
- Smuldr gæren og rør den i mælkeblandingen.
- Tilsæt flødeost, sukker, salt, kardemomme og vanillesukker.
- Rør melet i lidt ad gangen indtil konsistensen er passende.
- Ælt dejen godt igennem.
- Stil dejen til hævning et lunt sted ca. ½ time.
- Form 24 boller og sæt den på bagepapir på 2 bageplader.
- Lad bollerne hæve ca ½ time.
- Rør alle ingredienserne til flødeost-fyldet sammen.
- Lav en fordybning i hver bolle ved at presse bunden af et lille glas ned i midten af bollen.
- Pensl bollernes udvendige kanter med sammenpisket æg.
- Hæld flødeost-fyld ned i fordybningen i alle bollerne.
- Rengør bærene og bland forsigtigt alle ingredienserne til bærfyldet sammen.
- Læg en klat bærfyld ned i midten af flødeost-fyldet på hver bolle.
- Bag bollerne ca. 10-15 min. i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
© 2024 Mette under månen