Lykken er en lyserød jordbærtærte! Her er luksusudgaven med blødt marcipanfyld, frisk jordbærsmag og lækker luftig guf på toppen. En skøn tærte, der gør sig godt både på kagebordet og som dessert. Den flotte lyserøde farve gør, at den pynter på fødselsdagsbordet eller til andre festlige lejligheder. Brug friske eller frosne jordbær, alt efter, hvad du har mulighed for at skaffe.
Denne jordbærkage med marcipan og guf var forresten min inspiration, da jeg lavede opskriften til min pistacietærte med jordbær. Den kan du finde opskriften på ved at følge linket her.
Guffen er i øvrigt også lækker ovenpå en isvaffel eller en isdessert. Find opskriften på nem is med kun to ingredienser (uden brug af ismaskine) her.
Ingredients
- Mørdej:
- 60 g smør
- 40 g flormelis
- 1 tsk vanillesukker
- ½ æg
- 130 g hvedemel
- En knivspids salt
- Fyld:
- 100 g marcipan
- 50 g sukker
- 30 g blødt smør
- 1 æg
- 150 g jordbær
- Guf:
- 100 g sukker
- 100 g jordbær
- 60 g pasteuriseret æggehvide (svarer til 2 hvider)
- evt. lidt rød pastafarve
Instructions
- Start med at lave mørdejen:
- Ælt alle ingredienserne sammen og stil dejen på køl mindst ½ time.
- Imens dejen hviler i køleskabet laver du fyldet:
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Rør den revne marcipan sammen med sukker og smør. Tilsæt æg og pisk massen luftig.
- Rengør jordbærene og skær dem i små stykker.
- Nu skal kagen samles:
- Spænd et stykke bagepapir hen over bunden på en springform, og smør formens sider.
- Rul dejen tyndt ud og beklæd formen, således at den er dækket med dej over hele bunden og et lille stykke op ad siderne.
- Fordel fyldet ovenpå tærtebunden.
- Fordel jordbærrene ovenpå fyldet og giv dem et let tryk, så de ikke stikker for meget op over fyldet.
- Bag tærten i forvarmet ovn på midterste ovnribbe, 20 min. ved 175 grader alm. ovnvarme.
- Tag tærten ud af ovnen og lad den køle helt af.
- Lav nu guffen:
- Pisk æggehviderne stive og stil dem tilside.
- Rengør jordbærrene og findel dem i blender eller minihakker.
- Varm blendet jordbær og sukker op i en lille kasserolle.
- Lad det koge 3 min. under omrøring.
- Tag gryden af varmen.
- Hæld jordbærlagen langsomt ned i de stiftpiskede æggehvider, i en lang tynd stråle, imens du pisker med el-piskeren. Pisk videre i 10 min.
- Hvis du ønsker lidt mere knald på farven kan du tilsætte lidt rød pastafarve.
- Fordel guffen ovenpå den helt afkølede tærte (Du kan bruge en sprøjtepose, hvis den skal se ekstra dekorativ ud).
- Hvis du har en gasbrænder, kan du brænde guffen, så den bliver let gylden her og der, men det er ikke nødvendigt.