Sidste år forærede mine døtre mig en dåse jødekager, der var så lækre, sprøde og kanel-søde at jeg blev nødt til at bede om opskriften.
I år bagte vi dem sammen. – Nøøøj, hvor var det bare hyggeligt.
Jeg deler opskriften på de skønne jødekager her, således at flere forhåbentlig kan få glæde af den.
Der bliver ca. 30 stk af denne portion.
Rigtig god fornøjelse med bagningen.
Ingredients
- 250 g hvedemel
- 125 g sukker
- ½ tsk hjortetaksalt
- 200 g koldt smør
- æggestrygelse af 1 æg + et par dråber vand pisket sammen med en gaffel
- Kanelsukker (2 dele sukker blandet med 1 del kanel) til drys
Instructions
- Bland hvedemel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
- Skær det kolde smør i små stykker og læg det ned i skålen.
- Ælt indtil det hele er blevet til smuldr.
- Rul dejen til en lang pølse og læg den på køl et par timer (eller i fryseren ½ time).
- Varm ovnen op til 200 grader (alm ovnvarme).
- Skær nu dejrullen ud i skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Pensl småkagerne med æggestrygelse og drys med kanelsukker.
- Bag småkagerne 7 min. på øverste ovnribbe.
- De er bløde når de kommer ud af ovnen, men bare rolig – de bliver sprøde når de er kølet af.
- Lad småkagerne køle af i lang tid.
© 2024 Mette under månen