klassisk panna cotta med kandiseret hasselnød

Klassisk panna cotta med kandiseret hasselnød

Jump to recipe

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, som kan laves i mange udgaver. Panna cotta betyder kogt fløde. Desserten består hovedsagligt af… ja gæt engang…. kogt fløde.

I denne opskrift er panna cottaen holdt helt enkel blot med lidt vanillesukker som smagsgiver. Til gengæld er der kælet for pynten. De kandiserede hasselnødder er ikke helt nemme at lave, men hvis du gider bruge lidt tid på det, så kan de virkelig løfte din dessert til et visuelt mesterværk.

Her kan du se, hvordan jeg har sat nødderne på tandstikker og lagt dem i spænd mellem køkkenbordspladen og et skærebræt imens sukkeret størkner.

Det ligner næsten karamelfarvede istapper.

Du kan også vælge at stikke tandstikkerne ind i en appelsin i stedet for at lægge dem i spænd under skærebrættet, som jeg har gjort.

kandiserede hasselnødder