Disse morgenbrød laver jeg ofte, når jeg har overnattende gæster.
Det er super nemt at forberede dejen om aftenen og lade den hæve i køleskabet natten over.
Næste morgen er der kun tilbage at sjaske dejklatter op på bagepladen (De skal ikke engang formes eller trilles som almindelige boller).
Drys lidt mel på toppen og kyl pladen i ovnen…
…. og simsalabim! – Så er der nybagte brød med lækker sprød skorpe.
Prøv også:
Ingredients
- 5 dl koldt vand
- 15 g gær
- 650 g hvedemel + lidt ekstra til drys.
- 1 tsk salt
Instructions
- Brug en stor røreskål som kan lukkes med låg.
- Smuldr gæren og rør den ud i det kolde vand.
- Tilsæt hvedemel og salt.
- Ælt dejen indtil den er ensartet og ret klistret.
- Læg låg på skålen og lad dejen hæve i køleskabet natten over.
- Næste morgen skal dejen gerne være hævet til dobbelt størrelse eller lidt mere.
- Tænd for ovnen som det første, når du vågner – det er vigtigt at den er helt varm inden brødene sættes ind.
- Tag dejen ud af køleskabet.
- Skyl hænderne under den kolde vandhane og brug de våde hænder til at lægge dejen i 9 klatter på en bageplade, som er beklædt med bagepapir – Skyl hænderne inden du tager en ny klat dej fra skålen – ellers bliver det en meget klistret affære.
- Drys et tyndt lag mel ovenpå hver dejklat (ellers bliver brødene brændt på toppen, når du bager ved høj ovnvarme).
- Bag brødene 8 min ved 250 grader alm ovnvarme.
- Skru herefter ned på 225 grader og bag brødene yderligere ca 8 min.
- Spis dem mens de er nybagte (de bliver seje og kedelige efter et døgns tid).
© 2024 Mette under månen