Har du en dåse majs stående i skabet, som har stået der og gloet på dig længe nok, så er her en god måde at få gjort kål på den.
1, 2, 3 Sæt igang!
Prøv også:
Ingredients
- 1 lille dåse majs (140 g. drænet vægt)
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær
- ca 700 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
Instructions
- Blend majsene sammen med 1 dl af det lunkne vand.
- Rør gæren ud i resten af vandet.
- Hæld halvdelen af majsmassen ned i gærblandingen og gem resten til pensling.
- Tilsæt mel, sukker og salt.
- Ælt dejen godt sammen.
- Rul dejen til en pølse og skær eller klip den i 16 stykker.
- Rul stykkerne til runde boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne hæve en times tid ved stuetemperatur.
- Pensl bollerne med majsmassen, som du har gemt fra tidligere.
- Bag bollerne ca. 15-20 min på midterste ovnribbe ved 225 grader alm. ovnvarme.
© 2024 Mette under månen